Logotyp
Logotyp
Sök

Kvalificerad Ekonom

Sista ansökningsdag 2020-08-16

Om tjänsten

Nu söker vi dig som är intresserad av en ny spännande och utvecklande utmaning. Ta chansen att få arbeta i en liten organisation med korta beslutsvägar där du erbjuds ett intressant och givande arbete i expansiv miljö. Du erbjuds en chans att få vara med att påverka och utveckla verksamheten i en förändringsbenägen organisation.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om företaget

Ljusdal Energi är en kommunalägd koncern med hundratalet medarbetare som med hög kompetens ansvarar för elhandel, elproduktion, elnät, vatten, renhållning, bredband och fjärrvärme. Vi arbetar med att leverera vatten, avlopp, värme, el och optofiber till våra kunder genom ständig utveckling, drift och underhåll med beredskap att utföra våra tjänster under dygnets alla timmar.
Vårt mål är att vi ska vara drivande i utvecklingen av Ljusdals kommun, bidra till en god livsmiljö och framstå som det lokala, självklara alternativet.

Arbetsuppgifter

Som ekonom hos Ljusdal Energi fungerar du som ett stöd åt hela koncernen genom att stötta de olika enheterna och verksamhetsområdena så att de kan fokusera på sin kärnverksamhet.

Du arbetar med redovisningen för våra sju bolag inom Ljusdal Energikoncern och ingår i gruppen verksamhetsstöd som är placerad under Driftchefen för verksamhetsstöd. Här finns HR, ekonomi, fakturering, administration och kundservice.
Vi är tillsammans 18 personer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär bland annat:

  • Uppföljning och analyser
  • Budget, period- och årsbokslut
  • Leverantörsreskontra
  • Bokföring
  • Projektuppföljning
  • Skatteredovisning
  • Årsredovisningar
  • Anläggningsredovisning

I arbetet kan även kundreskontra och löneadministration ingå.

Kvalifikationer

Du som söker har en högskoleutbildning inom ekonomi alternativt flerårig erfarenhet från kvalificerat redovisningsarbete eller likvärdigt. Kunskap inom lagervärdering, koncernredovisning och inkomstdeklaration är meriterande. Har du erfarenhet från industribranschen är det meriterande.

Då du kommer att arbeta i flera olika system krävs en god IT- kompetens. Arbetet förutsätter även goda kunskaper i Excel.

Du är självständig och trygg i ekonomrollen. Det är av stor vikt att du är noggrann, strukturerad, ansvarstagande och initiativrik. För att lyckas och trivas i rollen med många kontaktytor krävs det att du är serviceinriktad, pedagogisk och ser möjligheter till utveckling av metoder.
Du trivs med att arbeta i team för att tillsammans med andra leverera högsta kvalitet.

Övrigt

För närmare information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare, Linda Sandwall på KFX HR- partner, 070- 663 19 89 alternativt mailadress: linda.sandwall@kfx.se.
Ljusdal Energi uppmuntrar till en hälsosam livsstil och ger dig friskvårdsbidrag och friskvårdstimme. Vi tillämpar flextid samt har arbetstidsförkortning enligt avtal.

Slutkandidater kommer att få genomgå personlighetstest, kompetenstest och bakgrundskontroll.

Välkommen med din ansökan redan idag, dock senast 16/8 2020.

Ljusdal Energi
Björkhamrevägen 2 A

827 35 Ljusdal
info@ljusdalenergi.se