Logotyp
Logotyp
Sök

Fritidshusägare

Sophämtning för fritidshus

Enligt miljölagstiftningen ska det finnas ett abonnemang för hämtning av hushållsavfall på varje fastighet i vårt land. Detta gäller även fritidshus. I abonnemanget ingår hämt­ning och behandling av restavfall till förbränning samt matavfall. Dessutom kan du kostnadsfritt lämna farligt avfall och stort avfall på vår bemannade återvinningscentral.

För dig som bara är i stugan om sommaren räcker det kanske med säsongshämtning. Säsongshämtningen sträcker sig mellan vecka 19 till vecka 38 - det vill säga från mitten av maj till mitten av september. Du vinterförvarar själv dina sopkärl och ställer fram dem inför sophämtning.

För dig som vistas i stugan året om erbjuder vi givetvis åretrunt-hämtning. Om ditt fritidshus ligger efter en så kallad sommarväg kommer du bli tilldelad en annan uppställningsplats för dina sopkärl, eftersom det kan vara svårare att köra in på vissa vägar vintertid än sommartid.

Om fritidshuset kommer att stå tomt hela året kan du anmäla detta så får du uppehåll i sophämtningen. Då får du inte övernatta i stugan utan endast besöka stugan för tillsyn. Uppehåll söks för 1 år i taget och du meddelar vår Kundservice om ditt uppehåll i god tid innan det skall börja gälla.

Här kan du läsa mer om våra olika abonnemang.

Ljusdal Energi
Björkhamrevägen 2 A

827 35 Ljusdal
info@ljusdalenergi.se