Logotyp
Logotyp
Sök

Fiberanslutning

Så här ansluter du till fibernätet

Vi genomför efteranslutningar löpande under perioden maj-oktober.

Fiberbeställning, grävning och inborrning som inte är inkommen och utförd före den första oktober innevarande år, färdigställer vi under försommaren året efter.

Vad kostar det?

Förutom att fiber klarar framtidens bredbandsbehov och höjer värdet på ditt hus kommer du snabbt att tjäna in investeringen genom minskade kostnader för bredband, TV och telefoni.

Det kostar 12.500 kr att framtidssäkra fastigheten med fiber. Du betalar inget förrän fibern är installerad. Att ansluta till Ljusnets fibernät är mycket prisvärt jämfört med vad det kostar att fiberansluta i många andra delar av landet.

För att beställa en fiberanslutning till din fastighet fyller du i och signerar denna PDF , 283.9 kB. eller kontaktar Kundservice.

Bekräftelsebrev

När vi fått in din beställning kommer du att få en bekräftelse med detaljerad information om hur anslutningen går till. Anslutningen sker under perioden maj-oktober när marken är tjälfri. För löpande efteranslutningar har vi normalt cirka en månads leveranstid efter det att du gjort klart ditt arbete med att gräva på egen mark och borra in optoslangen.


Förstora bilden

Grävning på egen mark

När det inte är tjäle i marken kommer vi och sätter upp en skylt vid din fastighetsgräns där anslutningen skall ske. Du ansvarar själv för att ordna grävning från denna plats fram till ditt hus. Läs mer här om du vill anlita någon för detta. Om du vill veta var din anslutningspunkt kommer att vara, innan du lämnar in en beställning, är du välkommen att kontakta oss.


Förstora bilden

Anslutning genom vägg

Optoslangen, som du får av Ljusnet, borrar du in genom väggen där du vill ha din anslutning. Om anslutningen sker över mark skall slangen fästas med ett kabelskydd som du får av Ljusnet. När grävning och inborrning är klart meddelar du detta till Ljusnet.

 

Leverans från Ljusnet

Ljusnet tar kontakt med dig och bestämmer en tidpunkt då vi kommer till dig och blåser in fiber samt monterar mediaboxen. Efter vårt leveransprov är du ansluten och kan börja använda de tjänster du har beställt.

 


Förstora bilden

Fastighetsnät

Från den punkt där mediaboxen placeras ansvarar du själv för att skaffa en router och använda trådlös överföring eller dra datakabel fram till din dator. Om du beställt TV använder du antingen befintlig antennkabel eller så drar du ny antennkabel fram till dina TV-apparater. Läs mer här om du vill anlita någon för detta.


Dokument

Ljusdal Energi
Björkhamrevägen 2 A

827 35 Ljusdal
info@ljusdalenergi.se