Logotyp
Logotyp
Sök

Så fungerar fjärrvärme

Så fungerar fjärrvärme

Fjärrvärme leds via hetvattenrör i marken från värmeverket till din villa. Rören ansluts till en fjärrvärmecentral hemma hos dig, som i sin tur överför värmen till element eller golvvärme samt kranar och duschar. Det enda du behöver göra är i princip att ställa in hur varmt du vill ha det – sen sköter fjärrvärmecentralen resten.

Fjärrvärmen kommer till dit hus i form av vatten som värmts upp i vårt värmeverk på Björkhamre. Hemma hos dig ansluts nätet med rör till en fjärrvärmecentral. Man kan tro att det är det varma fjärrvärmevattnet som rinner igenom element och kranar – men riktigt så är det inte – utan i fjärrvärmecentralen finns två inbyggda värmeväxlare, en för kranvatten och en för vatten i elementen, eller om du har golvvärme. På så vis omvandlar värmeväxlarna energin i det heta fjärrvärmevattnet till värme i huset och varmvatten i kranar och dusch. Det avsvalnade fjärrvärmevattnet går sedan tillbaka till värmeverket för att värmas upp på nytt. Det är ett mycket pålitligt och stabilt system – som verkligen gör vardagen enklare för dig.

Utrustningen är liten och enkel

En fjärrvärmecentral är inte större än exempelvis ett badrumsskåp och monteras enkelt upp på väggen i din tvättstuga eller i källaren. Fjärrvärmecentralen ersätter sedan både värmepump, bränsletank och tänk – du slipper ett dammigt pelletsförråd eller flisande vedtravar. Du ställer själv in hur varmt du vill ha i huset och sedan sköter fjärrvärmecentralen resten.

Ljusdal Energi
Björkhamrevägen 2 A

827 35 Ljusdal
info@ljusdalenergi.se