Logotyp
Logotyp
Sök

Boende i lägenhet

Vi ansvarar givetvis för att ta hand om hushållsavfallet även för dig som bor i lägenhet. Här finns dock en till aktör med i kedjan från ditt hushåll till avfallshantering att ta hänsyn till - nämligen din hyresvärd.

Du har förmodligen fått information av din hyresvärd om vart du ska göra av ditt hushållsavfall och om ni ombeds sortera ut ert matavfall. Här listar vi lite generell information.

Sophämtning

Det är din hyresvärd som bestämmer vilka regler som gäller vid din sophämtningsplats eller i ditt soprum. Kontakta din hyresvärd om du har synpunkter på ditt soprum eller din sophämtningsplats. Här hittar du mer information om Sophämtning.

Matavfallsinsamling

Vi samlar in matavfall från hushållen i Ljusdals kommun. Matavfallet ska bli biogas och biogödsel, vilket är ett sätt för oss att ta vara på energin och bidra till en grönare miljö. Alla hyresbostäder har inte kommit igång med matavfallsinsamling ännu, men målet är att alla under 2022 ska vara infasade i matavfallsinsamlingen. Kontakta din hyresvärd om du har synpunkter och frågor om matavfallsinsamlingen i den fastighet där du bor. Här hittar du mer information om Matavfallsinsamling.

Återvinningsstationer

Återvinningsstationerna är ingen kommunal verksamhet utan drivs av förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI AB). Det är en organisation skapad av producenterna för att ordna insamling av förpackningar och annat som de har ansvaret för att återvinna. Vi är underentreprenör och sköter på uppdrag tömningen av dessa stationer. Du som hyr din bostad slänger dina förpackningar på valfri återvinningsstation. Vissa fastighetsägare erbjuder sina hyresgäster förpackningsinsamling i anslutning till ordinarie sophämtningsplats eller soprum. Vad som gäller i den fastighet som du bor i kan du fråga din hyresvärd om. Här hittar du mer information om Återvinningsstationer.

Grovsophämtning

Du som hyr din bostad kan också beställa grovsophämtning. Bäst är om du i förhand kommer överens med din hyresvärd om en lämplig upphämtningsplats för dina grovsopor. Här hittar du mer information om Grovsophämtning.

Ljusdal Energi
Björkhamrevägen 2 A

827 35 Ljusdal
info@ljusdalenergi.se