Logotyp
Logotyp
Sök

Grovsophämtning

Grovsophämtning

Grovsopor är stora saker som du varken kan eller får lägga i sopkärlet. Om du inte har möjlighet att köra dina grovsopor till återvinningscentralen så hämtar vi dina grovsopor (4 föremål/kollin per tillfälle). Hämtningen ingår i ditt abonnemang. Observera att grovsophämtning endast kan beställas av privatpersoner, inte företag.

Det finns tre olika sätt att göra sig av med grovsopor:

Hämtning av grovsopor utförs följande veckor. , 73.5 kB.

När du beställt hämtning av grovsopor så ställer du föremålen vid den plats där din normalt slänger dina hushållssopor, det vill säga där dina sopkärl står. Vi hämtar aldrig saker inne på gårdar eller tomter. Grovsophämtning ingår i hämtningsavgiften för sommarhämtning/åretrunthämtning. Kom ihåg att du måste beställa hämtning senaste torsdagen veckan innan.

De grovsopor som vi kan hämta är exempelvis utslitna möbler, cyklar, sparkar, leksaker, skidor, barnvagnar, madrasser, spisar, tvättmaskiner, diskmaskiner, TV, datorer och liknande.

Byggavfall ingår inte i grovsophämtning. Byggavfall avser exempelvis element, garderober och virke samt farligt avfall, järnskrot och bildelar. Stora föremål som värmepannor och dylikt kan vi däremot hämta mot en avgift. Kontakta Kundservice för mer information om avgifter.

Det som inte omfattas av grovsophämtningen, till exempel byggavfall, järnskrot, trädgårdsavfall och liknande kan du själv köra till Åkerslunds återvinningscentral.

Ljusdal Energi
Björkhamrevägen 2 A

827 35 Ljusdal
info@ljusdalenergi.se